Çatı İzalasyonu

Çatı İzolasyonu Nedir? 
Çatı izolasyonu, çatının aşağıda kalan yaşam alanlarının tavanlarında ısı kaybını önlemek için çatı alanının yalıtımının sağlanmasıdır. Tavan arasında kullandığımız yalıtım türleri ve yöntemi, çatınızın altında bir yaşam alanı olup olmadığı ile doğru orantılı ve alakalı bir durum olduğu için çatı izolasyonu yöntemleri buna bağlı olarak değişkenlik gösterir. 

Çatı İzolasyonu İçin Malzeme 
Çatılar kullanılmayan bir alan, yani bir 'soğuk çatı' ise, çatı izolasyonu, yalıtım tavana yerleştirilir. Bunu yapmanın en basit yolu ve eğer izolasyon tabakasının kalınlığı pek önemli değilse, kirişler arasında elyaf izolasyonu (cam elyafı, kaya yünü, koyun yünü, vb.) kullanılır. Rulo şeklinde dikey olarak ikinci bir tabaka ile 250-300 mm (10-12 ") izolasyon gerekir. Bina yönetmelikleri standardı gereği çatı izolasyonu (0.16 W / m2K) bu ölçüler ile başarılı bir izolasyon için yeterli olacaktır. Benzer yalıtım düzeyine sahip malzemeler için diğer seçenekler arasında şişmiş elyaf izolasyonu ve selüloz elyaf izolasyonu da vardır. Bu yalıtım malzemeleri çatı izolasyonunda, her ikisi de bir boru yardımı yoluyla üflenerek uygulanır. Tavan girişinden su tankına ya da ihtiyacınız olabilecek diğer herhangi bir cihaza bir geçiş yolu monte ederek yapılabilir. İzolasyon öncesi mutlaka bir tank veya boru hattı döşenmelidir. 

Çatı İzolasyonu Yönetmelikleri 
Eğer çatı katı yaşam alanı olarak kullanılacak ise, izolasyon çatı eğimine uygun, yani kirişlerin arasında ve üzerinde uzanacak şekilde olmalıdır. Bu durumda, sahip olduğunuz alan kirişlerin derinliği ile sınırlıdır, bu nedenle çatı izolasyonu bina yönetmelikleri uyarınca 0.16 W / m2' lik bir U-değeri elde etmek için düşük bir ısı iletkenliğine sahip bir malzeme kullanmanız gerekecektir. Eski, hava almayan bir keçe varsa, izolasyon ile keçe arasında havalandırma sağlamak için yalıtım ile keçe arasında 50 mm'lik bir boşluk bırakılmalıdır.Geleneksel olarak kullanılan yalıtım türleri yarı katı ve sağlam çatı panosu yalıtımıdır. Tavan içindeki yaşam alanının dışında bir miktar alan varsa, bu tavan seviyesinde yeterince izole edilmelidir. 

Çatı İzolasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler 
Eğer sizin düz bir çatınız varsa ise çatı izolasyonu, mevcut çatı üzerine çatı izolasyonu harici olarak uygulanabilir ve su geçirmez bir çatı kaplaması ile kaplanabilir. Düz bir çatı ayrıca yalıtılmış kuru bir astar tahtasıyla dahili olarak izole edilebilir. Bu yeni yalıtım tabakasının altında bir buhar bariyeri de uygulanmasını fulltadilat olarak öneriyoruz. Beton döşenerek yapılan yeni düz bir çatıda, yalıtım levhaları veya levhalar çatının altında, betonun üstünde döşenir. Fulltadilat olarak çatı izolasyonu konusunda 20 yılı aşkın çatı deneyimimiz ile çatı izolasyon, su yalıtımı ve diğer bütün tadilat işlerinizde full hizmetinizdeyiz.

Diğer Hizmetlerimiz